Q Acoustics Concept 20

Q Acoustics Concept 20 är en ny koncepthögtalare från brittiska Q Acoustics med ny teknik och högblank yta.

- 5 tum bas/mellanregister
- Gelcore-teknik
- Highgloss svart eller vitt
- Nya matchande stativ som tillbehör

Koncepthögtalare
Q Acoustics fortsätter utveckla sina högtalarserier och lanserar nu Concept 20. En ny stativhögtalare med samma typ av design och 5 tum mellanregister/bas som i 2000i-serien men med skillnaderna att man jobbat mer med egen teknik som de kallar "Gelcore". Konstruktionen kan beskrivas som "kabinett i ett kabinett" med ett resonans-avstötande chassi som absorberar rörelserna från elementet och omvandlar det till värme. En konstruktion som man sällan skådar i denna prisklass och som Q Acoustics har fått till på ett sensationellt sätt. Ljudbilden blir ett större fokus på mellanregister utan att man tappar för mycket i basåtergivningen eller i de högsta frekvenserna.

Färgalternativ och tillbehör
Q Acoustics Concept 20 levereras i både svart och vitt högblankt utförande med svarta tyggaller. Q Acoustics har även utvecklat helt nya stativ som utnyttjar samma Gelcore-teknik som högtalarna för att få till en riktigt bra och stabil montering utan att trumma på de akustiska kvalitéerna.

Q Acoustics
Det brittiska bolaget har på kort tid lyckats göra sig ett namn på hifi-marknaden. Redan vid starten 2006 fick man en succé med sin 1000-serie som plöjde stor framgång på den brittiska marknaden såväl som hos kritiker och kunder. Man fick snabbt mersmak för produktionen av högtalare och kort därefter introducerades 1000i-serien. Q Acoustics var en aktör att räkna med samt att man hittat sin egna nisch med annorlunda lösningar och överkompliga priser på sina produkter. En lösning var att man introducerade på 2000-serien högtalaranslutningar på undersidan, ett smart sätt för att få en snyggare kabelhantering. För att bredda produktportföljen tillverkade Q Acoustics Q AV, världens första högtalare som utnyttjade Balanced Mode radiatorer - ett virtuellt ljud med perfekt återgivning oavsett position i rummet. Produkten imponerade brittiska "The Sunday Times" 2008 så mycket att det fick kommentaren "Some day all speaker systems will be like this".
Succén har fortsatt i form av den senaste uppdaterade 2000i-serien och introduktionen av Q Acoustics Q-TV 2; en innovativ och diskret lösning för att förbättra TV-apparaternas platta ljud.

 
Modeller
Svart 3.990:-
Vit 3.990:-


Typ:
Stativ

Diskant:
1 st 1 tum

Bas:
1 st 5 tum bas/mellanregister

Känslighet:
88 dB/1 watt

Impedans:
4 - 6 Ohm

Frekvensomfång:
64 - 22.000 Hz

Mått:
170 x 260 x 280 mm

Vikt:
5.6 Kg

Inkom i sortimentet:
2013-03-04