KEF Ventura 5
- 5.25 tums bas/mellanregister
- Allvädershögtalare
- Aluminium- galler
- Fästen med 180 graders spridning


KEF Ventura 5 är den näst största högtalaren i KEFs nya utomhushögtalarserie Ventura.

Friskt ljud och frisk luft
Brittiska KEF har äntligen lanserat Ventura som är deras senaste högtalarserie för utomhusbruk. Ventura 5 består av ett långslagigt 5.25" bas/mellanregisterelement och en 1" oljekyld aluminium-diskant, resultatet blir en detaljerad ljudbild med ett luftigt mellanregister, detaljerad diskant och riktigt bra spridning.

Anpassade för det mesta
KEF Ventura 5 sitter i ett UV-skyddat chassi som är anpassade för olika typ av väder, högtalarna är även IP65-godkända vilket innebär att oberoende laboratorietester har visat att högtalarna är dammtäta, tål att bli besprutade med vatten och att frontar och fästen klarar saltstänk i minst 50 dygn. Aluminiumgallret och väggfästena är även korrosions-skyddade mot rost-beläggningar och chassit är ABS-klätt vilket är ett plast-material som skyddar högtalaren mot kollisioner, värme och kemikalier. De integrerade fästena säkerställer en optimal placering och har även en 180 graders spridning.

KEF
Brittiska KEF bildades 1961 av Raymond Cooke. Från början stationerade hos Kent Enginerring & Foundry (där även namnet KEF kommer ifrån) - ett metallbolag som inte var rädda för att experimentera med nytt material och teknologier för att skapa produkter med akustiska kvalitéer och ge ett naturtroget intryck. I mitten av 60-talet började man tillverka hi-end högtalare som resulterade i den klassiska stativaren LS3/5a som även sålde mer än 100.000 ex runt om i världen. I slutet av 80-talet introducerade man Uni Q-teknologin som har varit ett signum och kännetecknande för KEF i olika högtalarserier även idag. KEF fortsätter att sträva efter att vara en av de största inom högtalartillverkning; allt från tyngre hifi-högtalare till designade högtalarpaket för flerkanaligt ljud.

 
Modeller
Svart 4.990:-
Vit 4.990:-


Typ:
Utomhus

Diskant:
1 st 1 tum

Bas:
1 st 5.25 tum bas/mellanregister

Känslighet:
89 dB/1 watt

Impedans:
6 Ohm

Frekvensomfång:
60 - 20.000 Hz

Mått:
Med fäste: 197 x 262 x 235 mm
Utan fäste: 197 x 262 x 189 mm

Vikt:
3.3 Kg

Inkom i sortimentet:
2013-02-27