Triangle Magellan Voce V2

Magellan Voce SW2 är centerhögtalaren i Triangle Electroacoustiqes premiumserie. Den har en otrolig kontroll och precision och kompletterar de exklusiva frontarna i serien.

- Exklusiv highend-högtalare
- Lyxig finish i tio lager
- Fantastisk spelglädje med sublima detaljer!
- 50 – 20 000Hz vid +- 3dB

Triangle Magellan Voce är en mycket påkostad och vacker centerhögtalare med fantastiskt ljud. Med hjälp av två stycken mellanregister och en TZ2900MS diskant som alla är unika för högtalaren levererar den centerkanalen med en oerhörd detaljrikedom och samma vackra ljudbild som syskonen. Tack vare en stabil konstruktion ett diskanthus som är skuret ur ett block solid aluminum motverkas oönskad resonans. Kvaliteten i konstruktionen gör också att den väger hela 19 kg .

Delikat Ljud
Den exklusiva Magellan-serien definierar spelglädje med sin transparens, ljusa varma övertoner och energi. De har ett ljuvligt närvarande mellanregister som plockar fram sublima detaljer samtidigt som de har ett härligt språng i bastonerna. Elementen lyfter fram varje instrument och är noggrant analytiska utan att någonsin tappa i dynamiken.

Där många andra high-end högtalare idag strävar efter att återge ljud så neutralt som möjligt är Magellan-serien istället okuvat musikalisk och entusiastisk. Det har gett dem högsta betyg hos auktoriteterna What Hifi och 6 Moons.

Magellan Serien
Magellan tillverkas för hand utanför Soissons, mellan Champagne-distriktet och Paris, och byggs bara med de allra bästa komponenterna. Varje element utvecklas individuellt för sin egen högtalare och återanvänds aldrig i andra högtalare, inte ens inom Magellan-serien. Det innebär att varje högtalare låter precis som de vill att den ska låta och oavsett om du väljer Duetto, Quatore, Cello eller Grand Concerto så har de exakt samma ljudbild – de skiljer sig bara i hur stora salar de är tänkta att spela i.

Konstruktion
Kabinetten tillverkas av äkta träfanér och har en imponerande stabilitet och vikt. Själva finishen läggs på i tio lager, som noggrant slipas mellan varje ny påläggning, vilket ger en härlig kvalitetskänsla som separerar dem från mängden. Inuti högtalarna används en solid MDF med dubbel densitet mot traditionella material som har valts med omsorg efter många mätningar för att förhindra all resonans.

Inspiration från en Cello
De större högtalarna i serien har också ett unikt spike-system i högtalarnas fot, SPEC eller Single Point Energy Conductor, där den främre spiken inspirerats av hur en Cello förhindrar oharmonisk resonans genom att stabiliseras mot en punkt mot golvet. Det hjälper högtalarna att verkligen prestera på toppnivå när de spelas högt, snabbt och kraftfullt.

Ingen färg som passar dig?
Ifall du söker en unik högtalare så går det att specialbeställa dem med ett alternativt träslag eller i en annan färg för en extra kostnad på ca 10 procent. Då bygger de din högtalare för hand i Soissons vilket ger en ökad leveranstid på runt 6-8 veckor.

Triangle
Triangle Electroacoustique startades under det tidiga 80-talet av ingenjören Renaud de Vergnette. Till skillnad från de brittiska högtalartillverkarna, som siktade på ett tyngre ljud, valde Renaud de Vergnette att satsa på transparens. Ljusa klara övertoner med tydlig, men inte dominant, bas. Detaljrikedom och spelglädje blev istället mottot som gjorde Triangle till en av de fyra stora franska högtalartillverkarna bredvid Focal, Cabasse och Elipson.

Över 30 år senare fortsätter Triangle att vara ett märke som kännetecknas av entusiasmen för musik och teknisk utveckling. Där andra märken nu strävar efter neutralitet satsar de fortfarande på att göra så entusiastiska och spelglada högtalare som möjligt. I deras breda premium segment används aldrig ett högtalarelement i två modeller, utan utvecklas alltid för just den högtalaren. Det gör att varje enskild högtalare låter precis som de vill att den ska låta. Luftigt, detaljerat och musikaliskt. 

Företaget utvecklar alla sina högtalare, och producerar även den mer exklusiva Magellan-serien i Soissons, mellan Champagne-distriktet och Paris. Där kvalitetskontrolleras också alla alla komponenter mycket noggrant innan de monteras.

 
Modeller
Bubinga 28.000:-
Mahogny 28.000:-
Svart 28.000:-
Vit 28.000:-


Typ:
Center

Diskant:
1 st TZ2900MS

Mellanregister:
2 st T16GM_F72MS_MR1

Känslighet:
91 dB/ 1 watt

Impedans:
minimum 4 ohm, nominell 8 ohm

Frekvensomfång:
50 - 20.000Hz vid +- 3dB

Mått:
250 x 600 x 375

Vikt:
19 Kg

Inkom i sortimentet:
2013-02-18